Κριτικές

Γιώτα Ν.

Μπράβο! Μου άρεσε πολύ! Υπέροχη η γραφή της συγγραφέως!

Βαρβάρα Π. 

Το βιβλίο μου άρεσε πολύ. Όμορφη ιστορία και δεν σε κάνει να βαριέσαι. Θα ήθελα πολύ να δω τους χαρακτήρες και σε νέες περιπέτειες. 

Γεωργία Τ.

Μου άρεσε πολύ! Περιμένω με χαρά το επόμενο.

Ευθυμία Τ.

Έχω να πω ότι το βιβλίο το τελείωσα μέσα σε δύο μέρες..!!! Θα ξεκινήσω με το εξώφυλλο το οποίο είναι φανταστικό. Εγώ μόλις το είδα το λάτρεψα!  Ο κόσμος στον οποίο εξελίσσεται η ιστορία μας ήταν αρκετά ενδιαφέρον, σύμφωνα πάντα με την δική μου άποψη, καθώς εμένα μου αρέσουν πολύ τα βιβλία φαντασίας..!!!

   Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία και μου αρέσει το γεγονός ότι ο τρόπος γραφής και το ύφος κάθε συγγραφέα είναι διαφορετικό, κάνοντας τον έτσι να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και χαρίζοντας του την δική του ταυτότητα. Αυτό παρατήρησα και στο δικό σας βιβλίο. Η γραφή σας (σε μένα τουλάχιστον) μου φαίνεται πιο κινηματογραφική. Διαβάζοντας το βιβλίο μπορώ να πω ότι αισθανόμουν σαν να βλέπω <<ΤΑΙΝΙΑ>>, ένα βιβλίο - ταινία.! Για αυτό και το ανέφερα ως ένα γρήγορο βιβλίο. Η πλοκή - τα γεγονότα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και η ιστορία προχωρά.

 

Δεν υπάρχουν πολλές και μεγάλες περιγραφές με πολλές πληροφορίες που να κουράζουν τον αναγνώστη και να σε κάνουν να προχωράς παρακάτω προσπερνώντας τες. Και όπου υπάρχουν κομμάτια με περιγραφή είναι σε σημεία που χρειάζονται για να κάνουν κατανοητά το περιβάλλον ( τα τοπία και τις περιοχές που ταξιδεύουμε στο βιβλίο), τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και αυτά που βλέπουν και κάνουν οι ήρωες, ζωντανεύοντας έτσι το βιβλίο μπροστά στα μάτια μου. 

Αν με ρωτούσε κάποιος τι εντύπωση μου άφησε το βιβλίο αυτό ή πως θα το χαρακτήριζα με μια λέξη, αυτή η λέξη θα είναι : <<Σαν Ταινία>>  με γρήγορη ροή, χωρίς περιττές περιγραφές, πολύ φαντασία και σκηνές που αν γινόταν γραφική τους αναπαράσταση και γινόταν ταινία θα συγκλόνιζαν, ιδικά η σκηνή με την μάχη στο τέλος.!!!

   

Όσον αφορά τους ήρωες μου άρεσαν και δεν έχω να πω πολλά για αυτούς. Μέσα στο βιβλίο οι ήρωες αλλάζουν, ωριμάζουν. Το πως μας συστήνονται στην αρχή με το πως καταλήγουν στο τέλος έχει μεγάλη διαφορά. Υπάρχει μια εξέλιξη στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα η οποία οφείλεται στα γεγονότα και τις καταστάσεις που βιώνουν.

Κατερίνα Ι.

Υπέροχο! Και η ιστορία και οι περιγραφές. Έκανα συνέχεια εικόνες στο μυαλό μου. Ήταν όλο τέλειο από την αρχή μέχρι το τέλος. Μου άρεσε επίσης ότι δεν ξέρεις τι θα γίνει ανά πάσα στιγμή και ότι ήταν ευανάγνωστο.

Μαριάννα Μ.

Μου άρεσε πολύ, το έβγαλα σε μια μέρα! Με χαλάρωσε και ήθελα να δω τι γινόταν παρακάτω! Σκοτεινό ΄όσο έπρεπε για να το ζωγραφίζεις στο νου, σε ταξιδεύει. Ανυπομονώ για το δεύτερο! Χαίρομαι πολύ που θα υπάρξει και συνέχεια!

Γεωργία Ρ.

Μου άρεσε πάρα πολύ! Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου και όταν το έκανα το έπαιρνα πάλι πίσω. Δεν μπορούσα να κρατηθώ, ήθελα να μάθω τι θα γίνει μετά.

Γιώτα Τ.

Καλημέρα σας! Το βιβλίο σας ήταν πολύ ενδιαφέρον, η πλοκή σε κρατάει σε αγωνία και δεν μπορείς να σταματήσεις! Υπάρχουν ιδιαίτερα συναισθηματικές και ρομαντικές σκηνές. Συγχαρητήρια! Ανυπομονώ για το επόμενο!

Βαγγέλης Κ.

Γεωργία συγχαρητήρια! Το βιβλίο είναι απίστευτο! Μόλις το τελείωσα και έχω τρελαθεί. Θα το είχα τελειώσει και νωρίτερα αλλά το καθυστέρησα όσο γινόταν για να το απολαύσω περισσότερο.

Χρύσα Φ.

Συγχαρητήρια Γεωργία Ταουσιάνη και Tales & Whispers! Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αξίζει να το διαβάσει κανείς! Σε ταξιδεύει χωρίς να υπερβάλλει και σου κινεί το ενδιαφέρον να διαβάσεις και παρακάτω! Καλοτάξιδο!!

Ευγενία Β.

Το λατρεύω!  Μαγικό, με ταξίδεψε σε άλλο κόσμο, σε άλλη διάσταση, σε άλλη εποχή, σε άλλα μέρη... Ένιωθα πως ήμουν μάγισσα, προστάτης πως πάλεψα και εγώ για το υπέροχο αυτό φφς, που χαρίζει δύναμη, αγάπη, φιλία, ζωή… Το φως που κερδίζει το σκοτάδι....

Ένα δυνατό, υπέροχο βιβλίο που δείχνει πώς ότι και αν μας συμβαίνει πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με δύναμη, αγάπη και θάρρος...

Μαρία Α.

Μόλις πριν λίγο τελείωσα ένα υπέροχο βιβλίο! Είναι υπέροχο! Έχει έρωτα, αγωνία… Οι λέξεις μου δεν φτάνουν να το περιγράψουν! Περιμένω με αγωνία το δεύτερο της σειράς!

Μαριάννα Φ.

Ένα βιβλίο ευανάγνωστο με ωραία δομή και πολύ αγωνία! Το τελείωσα πολύ γρήγορα, γιατί μόλις το άφηνα ήθελα να το ξαναπάρω στα χέρια μου, για να μάθω τι θα γίνει μετά. Επίσης, μου άρεσαν τόσο πολύ τα έντονα μηνύματα που περνάει η συγγραφέας για την φιλία, την αφοσίωση και για την καλοσύνη της ψυχής!  

Μαρία Τ.

Το τελείωσα σε δύο μέρες! Μου άρεσε πάρα πολύ και είχε πολλές ανατροπές! Με κρατούσε συνεχώς σε αγωνία!

Αγιούπα Κ.

Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία και μεταφυσικά στοιχεία. Η αλήθεια είναι οτι αυτό το είδος βιβλίων πολύ δύσκολα θα επιλέξω για να διαβάσω....έλα όμως που το συγκεκριμένο το λάτρεψα!!!

Με ρούφηξε κυριολεκτικά , με συνεπήρε η υπέροχη γραφή της συγγραφέως , που σε κάποια σημεία ήτανε έντονα συναισθηματική και με έκανε να σκεφτώ πόσο καθαρή και όμορφη ψύχη πρέπει να έχει η συγγραφέας!!

 

Έζησα μια περιπέτεια παραμυθένια , που μόνο παραμυθένια δεν είναι...έντονα πολυ τα μηνύματα που σου αφήνει σε όλη τη διαδρομή η ανάγνωση του βιβλίου.

Εικόνες ολοζώντανες και περιγραφές εξαιρετικά δοσμένες , (δάση , καστρα, δαιμονες, μαγισσες σκοταδι, φως, αστραπες, κεραυνοι) ανατριχίλα σε διακατέχει γιατί γίνεσαι ένα με τους ήρωες και το ζεις όλο αυτό μαζί τους. Χαρακτήρες καλοί και κακοί , πραγματικά υπάρχει λόγος που βλέπουμε αντίθετους χαρακτήρες πολύ γιατί και στη ζωή έτσι είναι δυστυχώς...καλοί και κακοί , αγάπη και μίσος, ανιδιοτέλεια και ιδιοτέλεια., συγχώρεση και μνησικακία , φως και σκοτάδι....όλα αυτά θα τα νίωσετε βαθία στην ψυχή σας διαβάζοντας αυτό το βιβλίο...

 

Πραγματικά το λατρεψα!! Μέσα απο αυτή την ιστορία φαντασίας θα αναθεωρήσετε πολλά...πολλά και όμορφα τα μνμ που μας περνάει η συγγραφέας....ένα μεγάλο μπράβο της αξίζει!!Συγχαρητηρια Γεωργία μου και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Στεργιανή Τ.

 Λοιπόν μόλις τελείωσα το Προστάτες του Φωτός και δεν μου έκανε καμία εντύπωση που το τελείωσα σε δύο μόλις μέρες. Είναι ευανάγνωστο με γρήγορο ρυθμό και πολλές ανατροπές. Το άφηνα και μετά απο ένα μισάωρο το ξαναέπιανα γιατί ήθελα να μάθω την εξέλιξήτου! Ο κόσμος είναι υπέροχος και κακά τα ψέματα όλοι θέλουμε έναν Κρίστοφερ στη ζωή μας! Ή έναν Κάιλ, γιατί όχι;  Ευχαριστώ πολύ ξανά για το αντίτυπο και εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια!!

Έχεις διαβάσει το βιβλίο και θέλεις
να αναρτήσουμε την άποψη σου; 


Μπορείς να μας στείλεις την άποψη σου στο email:  tales.whispers1@gmail.com

*Όλες οι απόψεις των αναγνωστών αναρτήθηκαν αφού πρώτα πάρθηκε η γραπτή τους άδεια.