Τα τέρατα του Χάλοουστοουν - Μέρος 13: Η στιγμή της αλήθειας«Τι κάνεις εσύ εδώ; Πως με βρήκες και πως στο καλό έφυγες από το νοσοκομείο; Χτες ήσουν σε άθλια κατάσταση! Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει να έρχεται κόσμος στο μαγαζί, το αφεντικό είναι ήδη εδώ! Τι θα πω;» είπε με μια ανάσα.

«Έχεις πάντα τόσο άγχος;» γέλασε αμυδρά. «Τέλος πάντων… μην ανησυχείς για το αφεντικό σου. Του έχω ήδη πει πως σε περιμένω, για να σου μιλήσω. Με κέρασε και καφέ μάλιστα, όπως βλέπεις. Όσον αφορά τον κόσμο, νομίζω πως θα ξεκινήσει να έρχεται σε μισή ώρα. Τι λες; Θα μου κάνεις παρέα; Εκτός αν δεν θες να μάθεις τι πραγματικά συμβαίνει», συνέχισε και του υπέδειξε να κάτσει σε ένα ξύλινο τραπέζι στην άκρη του μαγαζιού. Εκείνος δυσανασχέτησε για μια στιγμή, αλλά η περιέργεια του υπερίσχυσε. Πήρε μια βαθιά ανάσα και έκατσε απέναντι της.

«Ξεκίνα να εξηγείς και χαμηλόφωνα για το καλό μας».

«Τι θέλεις να μάθεις;»

«Πως στο καλό έφυγες από το νοσοκομείο; Δείχνεις μια χαρά σήμερα, αλλά χτες ήσουν στα πρόθυρα του θανάτου!»

«Ξεκινάς με λάθος ερωτήσεις, Νέιθαν. Όπως και να έχει… Γιατρεύομαι γρήγορα. Χτες με έβαλαν στο χειρουργείο και σήμερα το πρωί όλες οι πληγές μου επουλώθηκαν».

«Πως στα κομμάτια γίνεται κάτι τέτοιο;»

«Είδες που σου είπα πως κάνεις τις λάθος ερωτήσεις;»

«Ωραία…» έγνεψε αγχωμένος και κατέβασε ακόμα πιο πολύ τον τόνο της φωνής του. «Θα σου κάνω την σωστή ερώτηση. Τι είσαι;»

«Τώρα πιάνεις το νόημα, Νέιθαν. Είμαι ένας Λάσιμαρ».

«Τι είναι αυτό;» απόρησε εκείνος και εκείνη γέλασε ψιθυριστά.

«Τα πλάσματα, σαν και εμένα έχουν πολλά ονόματα ανά τον κόσμο. Εσείς εδώ μας ονομάζεται τέρατα του Χάλοουστοουν, ενώ άλλοι μας λένε λυκανθρώπους. Εμείς, όμως, αποκαλούμαστε Λάσιμαρ».

Ο Νέιθαν αναπήδησε και ξεφύσησε, καθώς αντιλήφθηκε πως οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν.

«Δηλαδή…» κόμπιασε. «Δηλαδή είναι αλήθεια. Τα τέρατα του Χάλοουστοουν είναι αληθινά».

«Κάτι παραπάνω από αληθινά θα έλεγα… Οι ρίζες μας ξεκινούν από εδώ, από το Χάλοουστοουν».Σύντομα η συνέχεια...

Συγγραφέας: Γεωργία Ταουσιάνη

Το παρόν έργο είναι πνευματικά κατοχυρωμένο και προστατεύεται από τον νόμο

67 προβολές0 σχόλια