Τα τέρατα του Χάλοουστόουν- Μέρος 3: Οι πατημασιέςΜέρος 3:

Εν τέλει, το νούμερο που τον κάλεσε άνηκε στον σερίφη Γκάρι Μόργκαν. Λακωνικός, όπως πάντα, ζήτησε από τον Νέιθαν να επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα για μια ακόμη φορά. Τόνισε μάλιστα πως κάποια νέα στοιχεία έχουν βγει στην επιφάνεια. Ο Νέιθαν έκλεισε το τηλέφωνο και για μια στιγμή τα μάτια του έλαμψαν. Δεν είχε φύγει η θλίψη του για τον θάνατο του Γουίλι. Όμως μια σπίθα ελπίδας άρχισε να σιγοκαίει μέσα του μετά τα λόγια του σερίφη πως βρέθηκαν νέα στοιχεία. Πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο ίσως μάθαιναν τελικά τι πραγματικά συνέβη στο νεαρό αγόρι. Επίσης, σκέφτηκε πως ο Μπόμπι μπορεί να ήταν στο αστυνομικό τμήμα και έτσι θα τον έβλεπε. Χωρίς να περιμένει ούτε λεπτό, έβαλε άτσαλα τα παπούτσια του και άρπαξε το μπουφάν από τον καλόγερο. Ίσα που πρόλαβε να μιλήσει στην μητέρα του και βγήκε αμέσως από το σπίτι βαδίζοντας γρήγορα προς το αστυνομικό τμήμα. Αφού περπάτησε για λίγα λεπτά, έφτασε στην μικρή, πέτρινη πλατεία της πόλης. Έξω από το αστυνομικό τμήμα, καθόταν ο σερίφης και κάπνιζε με μανία το τσιγάρο του. Ο Νέιθαν πλησίασε διστακτικά και απευθύνθηκε στον σερίφη.

«Καλησπέρα. Έχουμε κάποιο νέο;» ρώτησε γεμάτος αγωνία.

«Πέρασε μέσα και περίμενε με. Σε δύο λεπτά έρχομαι», απάντησε ο Γκάρι Μόργκαν.

Ο Νέιθαν πέρασε το κατώφλι της πόρτας και με τα μάτια του χτένιζε όλο το τμήμα για να βρει τον Μπόμπι. Προς μεγάλη του έκπληξη, ο Μπόμπι ήταν εκεί και καθόταν σε μια καρέκλα έξω από το γραφείο του σερίφη.

«Μπόμπι!» φώναξε ο Νέιθαν και ο φίλος του γύρισε αμέσως το βλέμμα του.

«Νέιθαν…» απάντησε σχεδόν ξεψυχισμένα.

«Πως είσαι; Σε πήρα εκατό τηλέφωνα από το πρωί! Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που συνέβη…»

«Το ξέρω, φίλε μου. Όλοι είμαστε σε άθλια κατάσταση. Ειδικά η μητέρα μου είναι απαρηγόρητη. Δεν έχει σταματήσει να κλαίει από το πρωί».

«Εσύ πως είσαι;»

«Πως να είμαι, Νέιθαν; Χάλια… Ήξερα όμως πως κάποια στιγμή θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Ο Γουίλι έκανε όλο τις λάθος επιλογές. Να πεις πως δεν του μιλούσα; Του μιλούσα! Δεν ήθελε όμως να καταλάβει. Έμοιασε στον πατέρα μου. Δεν είχε αφήσει απερισκεψία για απερισκεψία. Όταν ήταν πιο μικρός νόμιζα πως ήταν απλά ζωηρός. Όταν έμαθα όμως για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ… Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω…»

«Καταλαβαίνω και δεν είναι ανάγκη να πεις κάτι. Συγγνώμη αν σε ενόχλησα με τις κλήσεις μου, αλλά ήθελα να δω πως είσαι καλά. Είσαι ο μοναδικός μου φίλος, Μπόμπι. Να ξέρεις πως θα είμαι εδώ για σένα ό,τι και αν γίνει».

«Το εκτιμώ πραγματικά… Εσύ, αλήθεια, γιατί ήρθες εδώ;»

«Με κάλεσε ο σερίφης. Είπε πως έχουν βγει νέα στοιχεία στην επιφάνεια και πως θέλει να μου μιλήσει. Ξέρεις τίποτα γι’ αυτό;»

«Ναι. Βγήκε η ιατροδικαστική εξέταση. Ο Γουίλι πέθανε από αιμορραγία. Στο σώμα του βρέθηκαν ασυνήθιστα μεγάλες γρατζουνιές και δαγκωματιές. Μάλλον κάποιο ζώο του επιτέθηκε».

«Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Η μητέρα μου μίλησε για τα τέρατα του Χάλοουστοουν, αλλά της είπα πως αυτά είναι τρέλες. Μέσα στο δάσος την νύχτα δεν είναι απίθανο να σου επιτεθεί ζώο. Ειδικότερα τώρα τον χειμώνα που δυσκολεύονται να βρουν τροφή».

«Έτσι, φαίνεται»

«Νέιθαν Χιλ, στο γραφείο μου», είπε κοφτά ο σερίφης, ο οποίος είχε μόλις τελειώσει το τσιγάρο του.

Ο Νέιθαν χτύπησε συμπονετικά τον ώμο του Μπόμπι και πέρασε στο γραφείο του σερίφη κλείνοντας την πόρτα πίσω του.

«Καλησπέρα, σερίφη. Είπατε πως θέλετε να μου μιλήσετε».

«Μάλιστα. Κάθισε. Όπως σου είπα βρέθηκαν νέα στοιχεία».

«Μου είπε ο Μπόμπι για την ιατροδικαστική γνωμάτευση».

«Ναι… Βέβαια, τα στοιχεία μας δεν είναι μόνο αυτά. Δεν ξέρω αν σου μίλησε ο φίλος σου, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε βαθιές και λεπτές σε διάμετρο γρατζουνιές και δαγκωματιές».

«Ναι, μου το είπε».

«Αυτό όμως που προέκυψε είναι πως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν ανθρώπινες πατημασιές».


Συγγραφέας: Γεωργία Ταουσιάνη

Σύντομα η συνέχεια...

Το παρόν έργο είναι πνευματικά κατοχυρωμένο και προστατεύεται από τον νόμο88 προβολές0 σχόλια