Ο μοναχικός ντετέκτιβ - Μέρος 1: Η ΑπόδρασηΜέρος 1:


Ήταν μια συνηθισμένη, άχαρη νύχτα του 1895. Το Λονδίνο είχε βυθιστεί στο σκοτάδι. Η πυκνή ομίχλη ταξίδευε μέχρι και στα πιο στενά σοκάκια και το φεγγάρι τα φώτιζε αμυδρά με το ασθενικό του φως. Οι δρόμοι ήταν έρημοι και μόνο μερικά άρρωστα ποντίκια έκαναν την εμφάνιση τους, περνώντας από την μια μεριά στην άλλη. Η πόλη κοιμόταν. Όχι, όμως, οι πανούργοι εγκληματίες της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε όλους ήταν γνωστή η δράση τους, αλλά κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει γι' αυτήν. Συνήθιζαν να κρύβονται στις σκιές και μόλις έβλεπαν τους χωροφύλακες της Σκότλαντ Γιάρντ να αποχωρούν, έβγαιναν από τα καβούκια τους και έσπερναν το έγκλημα παντού. Ειδικότερα, εκείνος ο άντρας, που πολλοί θα χαρακτήριζαν διάολο, ο Τζόνας Γούντ.

Αυτός ο τερατώδης και μεγαλόσωμος άντρας, με την στραβή ουλή στο πρόσωπο, είχε μόλις αποδράσει από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην επαρχία του Λονδίνου. Το πως, αποτελεί μεγάλο μυστήριο μέχρι και για τους πιο άξιους επιθεωρητές της Σκότλαντ Γιάρντ. Η αστυνομία είχε πλέον τα αυτιά της τεντωμένα και είχε βάλει τα καλύτερα λαγωνικά της να ψάχνουν για τον περιβόητο κακοποιό. Η είδηση όμως δεν άργησε να φτάσει και τα εξώφυλλα των εφημερίδων πλημμύρισαν από τίτλους:

''Ο ΤΖΟΝΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!''

''ΑΝΗΣΥΧΊΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΛΑΝΤ ΓΙΑΡΝΤ!''

''ΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!''


Σύντομα η συνέχεια...

By Georgia Taousiani

Το παρόν έργο είναι πνευματικά κατοχυρώμενο και προστατεύεται από τον νόμο27 προβολές0 σχόλια