Οι 4+1 τρόποι για να απολαύσεις το διάβασμα το φθινόπωρο στο μέγιστο!

Όλες οι συνήθειες που κάνουν την ανάγνωση βιβλίων το φθινόπωρο μια άκρως απολαυστική διαδικασία!Το φθινόπωρο φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του με τον Νοέμβριο, που μόλις μπήκε, να αποτελεί τον τελευταίο του μήνα. Η περίοδος αυτή μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αγαπητή από πολλούς, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια από τις καλύτερες εποχές για διάβασμα! Γιατί; Γιατί το φθινόπωρο η φύση προσφέρει μια μαγεία, ένα μυστήριο και κυρίως ανάγκη για θαλπωρή.


Η ατέλειωτη θάλασσα από κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλί φύλλα στους δρόμους, η μυρωδιά της υγρασίας και η αντίθεση των έντονων χρωμάτων με τον μουντό και γκρίζο ουρανό είναι μόνο μερικά παραδείγματα που καθιστούν αυτήν την εποχή μοναδική για διάβασμα! Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου όλα όσα με κάνουν να απολαμβάνω το διάβασμα το φθινόπωρο στο μέγιστο!


1. Χαλάρωση στον καναπέ κουκουλωμένη με την αγαπημένη μου fleece καρό κουβέρτα. Όταν διαβάζω, αγαπώ να χαλαρώνω βαθιά και να αφήνω το μυαλό μου ελεύθερο να ηρεμεί. Δεν προτιμώ ποτέ την ένταση. Με αυτόν τον τρόπο, επιτρέπω στον εαυτό μου να βυθιστεί πιο εύκολα στην νέα ιστορία που αναμένεται να διαβάσω. Οπότε, η ζεστασιά μιας κουβερτούλας με κάνει να νιώθω άνετα και κατ’ επέκταση να απολαμβάνω την ανάγνωση του βιβλίου που κρατώ στα χέρια μου.


Τα 5+1 στάδια που περνάει ένα βιβλίο για να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων! Εσύ τα γνώριζες;


2. Κάτι που αγαπώ εξίσου πολύ να κάνω είναι να ανάβω αρωματικά κεριά. Η αγαπημένη μου μυρωδιά είναι αυτής της βανίλιας. Αυτή η γλυκύτητα που βγαίνει μέσα από το άρωμα της με χαλαρώνει και βοηθάει το μυαλό μου να αφεθεί και να ταξιδέψει. Επίσης, το θερμό φως που ξεπηδά από την κίτρινη φλόγα του κεριού προσφέρει ζεστασιά και μια αίσθηση άνεσης. Εσύ, φυσικά, μπορείς να βρεις και να δοκιμάσεις το δικό σου άρωμα, αυτό που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να νιώσεις όμορφα.


3. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι την ώρα που διαβάζω είναι ένας ζεστός καφές ή μια ζεστή σοκολάτα. Για μένα, αυτά τα δύο ροφήματα είναι αναντικατάστατα και έχουν πάντα μια θέση δίπλα μου την ώρα που διαβάζω. Λατρεύω την μυρωδιά του καφέ, ειδικά όταν είναι πασπαλισμένος με κανέλα, αλλά και αυτής της ζεστής σοκολάτας! Γενικότερα, θέλω πάντα να έχω στο μυαλό μου την ανάγνωση ως μια διαδικασία απόλαυσης και χαλάρωσης και τα αγαπημένα μου ζεστά ροφήματα με βοηθούν πολύ σε αυτό.


4 βιβλία που κρίθηκαν απαγορευμένα μέσα στους αιώνες! Διάβασε το άρθρο εδώ4. Η ησυχία και ο χαμηλός φωτισμός είναι χαρακτηριστικά εξίσου σημαντικά για εμένα. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, όταν παίζει η τηλεόραση ή όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο και φωνές. Θεωρώ πως κάθε ιστορία μέσα σε ένα βιβλίο είναι πολύτιμη και θέλω να αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο να βυθιστεί μέσα της. Γι’ αυτόν τον λόγο, θέλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό που διαβάζω, χωρίς να έχω κάτι ή κάποιον να με αποσυγκεντρώνει ή να με αποσπά. Επιπλέον, αυτό που με βοηθά να ηρεμώ είναι ο χαμηλός φωτισμός στον χώρο. Φυσικά, δεν εννοώ ότι διαβάζω στο σκοτάδι! Αυτό δεν είναι σωστό και πάντα πρέπει ο φωτισμός των σελίδων να είναι καλός, για να μην προκαλέσουμε πρόβλημα στα μάτια μας. Παρόλα αυτά, μπορούμε να κρατήσουμε τον γύρω γύρω φωτισμό χαμηλό για να μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε.


4 + 1. Τέλος, ένα ακόμη πράγμα που πιστεύω πως απογειώνει την αναγνωστική εμπειρία είναι μια απαλή και χαλαρή μουσική από πίσω. Για μένα το καλύτερο είναι ένα απλό πιάνο. Αγαπώ να ακούω μια τέτοια μελωδία να παίζει την ώρα της ανάγνωσης. Βέβαια, εγώ ρυθμίζω την ένταση της μουσικής έτσι ώστε ίσα να την ακούω! Αλλιώς με ενοχλεί και δεν με αφήνει να συγκεντρωθώ.


Αυτοέκδοση: Τι είναι τελικά και πως λειτουργεί; από την Γεωργία Ταουσιάνη


Αυτά ήταν μερικά πράγματα που αγαπώ εγώ να κάνω και πιστεύω πως μπορούν να σε κάνουν να απολαύσεις την ανάγνωση του βιβλίο σου στο μέγιστο! Βέβαια, κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά και με τον καιρό φτιάχνει τις δικές του αγαπημένες συνήθειες. Εσένα ποιες είναι οι δικές σου και ποιες από τις παραπάνω προτάσεις προτιμάς;


Επιστροφή στην αρχική εδώΣυγγραφέας: Γεωργία Ταουσιάνη

53 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων