Τι θα πει η λέξη "συγγραφέας" + προσωπική εξομολόγησηΞεκινάς να γράφεις το πρώτο σου βιβλίο, μπαίνεις σε μια απολαυστική, χρονοβόρα και με πολλές δυσκολίες διαδικασία και ξαφνικά πληκτρολογείς την λέξη «Τέλος» και αναρωτιέσαι: Είμαι τελικά και εγώ συγγραφέας; Μια ερώτηση που κρύβει μέσα της λίγη ανασφάλεια, λίγο φόβο και λίγη γλύκα.


Όταν εγώ βρισκόμουν σε αυτό το στάδιο, όταν είδα για πρώτη φορά το βιβλίο μου ολοκληρωμένο και τυπωμένο, ένιωσα έναν κόμπο να ανεβαίνει από το στομάχι στον λαιμό μου εμποδίζοντας με από το να ανασάνω με ελευθερία. Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι υπογράφω το δημιούργημά μου με το όνομά μου, ότι έχω την ευθύνη αυτού του έργου αφού φέρει την υπογραφή μου. Ο κόσμος θα ξέρει ότι το έγραψα εγώ και τότε… έρχεται η ανασφάλεια και ο φόβος που δηλητηριάζουν το μυαλό.


"Τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι αυτοεκδότες" Διάβασε το άρθρο ΕΔΩ

Αν αυτό που έχω γράψει δεν είναι καλό; Αν πάρει κακές κριτικές; Αν τελικά έχω επενδύσει συναισθηματικά, χρηματικά και σωματικά και έχω ένα αδύναμο αποτέλεσμα; Αυτό θα είναι αποτυχία, εγώ δεν θα κάνω γι’ αυτόν χώρο; Μπορεί να είναι μην για όλους έτσι, αλλά για μένα ήταν. Οι σκέψεις μου ήταν ακριβώς αυτές και συνεχίζουν σε έναν βαθμό μέχρι σήμερα.


Από εκεί και πέρα έρχεται η επόμενη ερώτηση: Αν αυτό που έγραψα δεν είναι καλό, τότε πώς θα λέγομαι συγγραφέας; Αν με κοροϊδέψουν; Αν οι ίδιοι αποφασίσουν ότι δεν είμαι συγγραφέας, επειδή αυτό που έγραψα δεν είναι καλό; Τότε μήπως θα ήταν καλύτερα να αποφύγω να δώσω αυτόν τον τίτλο στον εαυτό μου εξ’ αρχής;


Πως να γράψεις μια αρχή που θα καθηλώνει κάθε αναγνώστη. Δες το ebook εδώ

Αυτό που εγώ νιώθω και θέλω να μοιραστώ μαζί σου σήμερα είναι πως οι ορισμοί είναι ανθρώπινα δημιουργήματα και οι άνθρωποι εναλλάσσουν αυθαίρετα τις έννοιές τους. Δεν υπάρχει κανένα φυσικό δικαστήριο που να βάζει κανόνες και όρια στην ακριβή σημασία αυτής της λέξης. Συγγραφέας είσαι όταν πραγματικά το νιώθεις και δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να σε σταματήσει από αυτό.

Και δεν χρειάζεται κανένας να νιώθει άσχημα που έδωσε τον τίτλο που τόσο νιώθει και αγαπάει στον εαυτό του. Η συγγραφή είναι μια πράξη που έρχεται από τους ουρανούς και αξίζει πάντα τον μέγιστο σεβασμό από κάθε αναγνώστη, άσχετα αν ένα έργο άρεσε ή όχι. Η συγγραφή ένα είδος μαγείας που ευλόγησε την γη, είναι η ικανότητα κάποιου να πλάσει από το απόλυτο μηδέν έναν δικό του κόσμο ζωντανό σαν μια καρδιά που πάλλεται.


Πως γίνεται τελικά η αυτοέκδοση; Δες το ebook με τον αναλυτικό οδηγό εδώ


Δίνει την δυνατότητα στον συγγραφέα να γεννήσει πλάσματα και χαρακτήρες εξολοκλήρου μέσα από το μυαλό του και να ταξιδέψει τον αναγνώστη σε άγνωστα μέρη κάνοντάς τον να προβληματιστεί, να σκεφτεί, να ξεφύγει όταν το έχει περισσότερο ανάγκη, να δεθεί συναισθηματικά και να εξερευνήσει διαφορετικά μονοπάτια μέσα στα γρανάζια του μυαλού του.


Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος διαθέτει τόσους συγγραφείς και ακόμη πιο χαρούμενοι που είμαστε μέρος τους! Μπορεί αυτή η εμπειρία να μην μοιάζει με την δική σου, μπορεί για εσένα η συγγραφή να ήταν μια ειλικρινά εύκολη διαδικασία. Τότε, αυτό είναι υπέροχο! Σε όλους, όμως, τους άλλους που ένιωσαν όπως εγώ, αφιερώνω αυτό το κείμενο με αγάπη.


Συγγραφέας: Γεωργία Ταουσιάνη

86 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων